Patru jocuri dinamice și super amuzante pentru copii de 3-8 ani (p)

Săptămâna asta am avut mulți copii în vizită, Sofi și Ivan și-au invitat colegi de la școală, a fost și ziua mea, am avut casa plină. Copiii au alergat, am construit, s-au jucat de-a Harry Potter pe sub perdele și scaune, ne-am jucat și UNO, Twister, leapșa, v-ați ascunselea, am încercat și jocuri noi. Patru dintre ele s-au distins, așa că am decis să vi le prezentăm în continuare.
Mai jos aveți un scurt clip să vedeți cum ne-am jucat noi cu ele. Descriere, poze și detalii am pus sub video. Toate patru jocurile sunt de pe Educlass.ro, care a devenit furnizorul nostru principal de jocuri. Îmi plac aceste patru jocuri pentru că sunt interesante pentru copii de vârste diferite, s-au jucat și copiii de 8 ani, dar și cei de 4, 5 ani, de zeci de ori la rând. Au prețuri bune, până în 100 de lei, sunt super amuzante, nu fac deranj mare, pot fi luate și în vacanțe sau în parc.

Jocul cu explozie și căutare: TNT

Jocul are jetoane cu semne și culori pe ambele părți. Ele se așează pe lansatorul de dinamită, care este detonat de unul dintre jucători. Nu am idee care-i faza, dar toți copiii sunt înnebuniți să apese pe declanșator! Când detonezi, cartonașele zboară prin toată camera, și apoi începe nebunia: trebuie găsit un cartonaș anume, care are un semn și o culoare stabilite de rotițe la începutul fiecărei runde. Cine găsește cartonașul, primește un ban de aur și șansa de a detona el tura următoare. Se repetă treaba de câte ori vreți, la noi a durat mai mult de o oră de fiecare dată!
Ce ne place la el:
– e super distractiv
– se poate juca în mai mulți, cinci, șase, opt, dar și în doi
– dezvoltă viteza de reacție
– dezvoltă atenția la detalii
– exersează toleranța la frustrare a copilului care e mai încet ca restul
Este redus zilele astea, îl găsiți aici.

Build or boom, joc de construit și dărâmat

Eu am impresia că nimic nu le place mai mult copiilor decât să dărâme ce au construit! Iar jocul acesta le oferă ocazia să facă asta fără supărare, că așa e jocul!

Practic, ce se întâmplă este că cei doi jucători construiesc în viteză pe o platformă, amândoi în același timp, aceeași schemă, iar cel care termină primul poate dărâma ce a construit celălalt! Apoi se verifică dacă ce ai construit e ce trebuie, identic cu schema. Dacă nu, pierzi punctul. Daca da, păstrezi cardul cu provocarea, adică ai câștigat un punct. Apoi, de la capăt.

Noi am schimbat această regulă, pentru că a ieșit cu supărare. Ce am făcut a fost să construim fiecare provocarea cât de repede poate, apoi fiecare își dărâmă singur construcția.

Unele sunt chiar greuțe, ne-a plăcut să ne strofocăm să le facem.

Iar după ce le-am făcut pe toate, am construit ce am vrut, ca să le putem dărâma cât mai spectaculos la final!

De ce ne place:

  • E super amuzant să ai voie să dărâmi construcțiile
  • Dezvoltă puterea de concentrare, atenția la detalii (să găsești corect piesele din schemă), viteza de reacție, răbdarea să construiești ce trebuie

E recomandat peste 4 ani. E redus acum, îl găsiți aici.

Insula omiduțelor, joc simpatic de noroc și atenție

 

Acesta e preferatul lui Ivan. M-a înnebunit cu el, a umblat cu omizile prin casă după mine zile la rând, hai, mami, trage de omidă, bag-o la loc, a mea e mai lungă, dă la ruletă, înghesuie omida în pământ, ascunde-o pe cea mai mare etc.

Mai întâi trebuie să puneți cap și coadă tuturor omizilor și să puneți la locul lor gropițele de cauciuc prin care ies ele. Apoi plasați omizile și montați roata cu ac. Sofiei i-a plăcut mult partea asta.

Când îți vine rândul, învârți de ac. Se va opri la o culoare sau pe omidă. Dacă se oprește pe omidă, alegi una din insulă și tragi de ea. Dacă ai noroc, e una lungă (pardon my French). Dacă roata îți indică o culoare, alegi o omidă și tragi de ea până ajungi la segmentul de culoarea cu pricina, apoi te oprești, e rândul următorului. Omida e luată de cel care reușește să o scoată de tot în căutarea segmentului de culoarea indicată de acul roții. La final, lipești unele de altele omizile pe care le ai în față. Scopul joculuui e să obții cea mai lungă omidă.

Jocul mai are și o variantă cu numere, pentru copii mai mari.

Ce ne place la insula omiduțelor:

  • Îți pune la încercare răbdarea
  • E simplu
  • Pentru copii e foarte plăcut să manipuleze omizile, să le tragă din insulă
  • Se poate juca în mai mulți

Merge de la 3 la 7, 8 ani. Îl găsiți aici, are preț bun!

Pescarul cel isteț, joc de atenție, noroc și memorie

Jocul acesta seamănă mult cu cel cu pinguini pe care îl jucăm de când erau copiii mici, doar că e ceva mai complicat. Situația se poate schimba foarte rapid, ceea ce pentru copii e super palpitant. Și enervant, desigur.

Pe scurt, pui peștii în mijloc cu capul în sus, nu li se vede culoarea corpului. Apoi pui cardurile peste tot în jur, fiecare jucător trage câte un card. Dacă pe el e un pește, pescuiți-l cu undița din centru. În cazul în care culoarea peștelui de pe card e aceeași cu cea e peștelui pescuit, îl iei la tine-n față (pe pește). Dacă nu, peștele rămâne în centru. Dacă extragi card cu pește curcubeu, poți lua de pe masă orice pește vrei, dar fără să îl ridici. Poți lua pești și de la alți jucători, dacă în centru nu mai sunt. Dacă extragi card cu broască, atunci trebuie să returnezi un peștișor în centru. Și așa mai departe. Câștigă cine a pescuit cei mai mulți pești!

De ce ne place:

  • Pentru că peștii sunt faini făcuți și copiilor le place mult să îi manipuleze, să îi pescuiască etc
  • Le stimulează atenția și memoria
  • Le crește toleranța la frustrare
  • Se poate juca în mai mulți jucători

Merge de la 3 ani în sus. Pescarul cel isteț se găsește aici.

Astea sunt! Vă dorim distracție plăcută și timp frumos împreună!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *